Akademia Nauk Stosowanych w Łomży - strona głównaBiuletyn Informacji Publicznej - strona główna

>> Strona główna > Akty prawne > Zarządzenia Rektora > rok 2017


Zarządzenie Rektora Nr 8/17 w sprawie: powołania Komisji Konkursowej w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży

Na podstawie § 63 ust. 5 Statutu Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości
w Łomży zarządzam, co następuje:

§ 1
Powołuję Komisję Konkursową w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży w celu przeprowadzenia konkursów otwartych na stanowiska nauczycieli akademickich w składzie:

1.    dr hab. Dariusz Surowik – Przewodniczący Komisji Konkursowej,
2.    prof. dr hab. Mieczysław Wiesław Obiedziński – Członek Komisji Konkursowej,
3.    prof. dr hab. Bożena Waszkiewicz - Robak - Członek Komisji Konkursowej.

§ 2
Rektor może zaprosić do udziału w pracach komisji specjalistę z zakresu danej dyscypliny naukowej, jako dodatkowego członka Komisji Konkursowej.

§ 3
Członek Komisji Konkursowej, po zapoznaniu się ze złożonymi ofertami konkursowymi, ma obowiązek wycofać się z prac Komisji, których przedmiotem jest stanowisko, o które ubiega się osoba będąca małżonkiem, krewnym albo powinowatym do drugiego stopnia włącznie tego członka Komisji. Członek Komisji ma również obowiązek wycofać się z prac Komisji, jeśli pozostaje wobec kandydata w konkursie w takim stosunku prawnym lub faktycznym, że może to budzić uzasadnione wątpliwości co do bezstronności członka Komisji.

§ 4
Do zadań Komisji Konkursowej należy:
a)    opracowanie w porozumieniu z Rektorem treści ogłoszenia o konkursie,
b)    ocena dokumentów złożonych przez kandydatów pod względem formalnym (wyłącznie oferty które wpłynęły w terminie określonym w ogłoszeniu),
c)    ocena poszczególnych kandydatów pod względem merytorycznym.

§ 5
1.    Wynikiem prac Komisji jest ranking kandydatów.
2.    Jeżeli kandydat, który uzyskał najwyższą lokatę na liście rankingowej opracowanej przez Komisję nie podpisał umowy o pracę, Rektor może podjąć decyzję o zawarciu umowy
o pracę z kolejnym kandydatem z rankingu utworzonego przez Komisję Konkursową.

§ 6
Prace Komisji Konkursowej kończą się podpisaniem protokołu z przebiegu postępowania konkursowego, który jest przekazywany Rektorowi.

§ 7
1.    Traci moc zarządzenie nr 32/15 Rektora Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży z dnia 24.06.2015 r. w sprawie powołania Komisji Konkursowej w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży.
2.    Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Rektor                                                                                      
(-) dr hab. Robert Charmas, prof. PWSIiP

Załączniki:
  1.   Zarz_Nr_8_17.pdf
Wytworzył:   Rektor

Dokument z dnia:2017-01-20

Opublikował: Sandra  Chrostowska

Publikacja z dnia: 2017-01-24 11:16:03

Wersja dokumentu: 1

Ilość wyświetleń: 629


Projekt: TS 2010

System miniBIP v.0.3